perjantai 5. joulukuuta 2014

Uudella kaavalla itselle mekkoja :)

Mulla on ollut ongelmana selkärypyt ja siksi aloinkin hakemaan itselleni uutta kaavaa, jotta aina ei tulisi sutta ja sekundaa.
Yhdessä FB:n ompeluryhmässä, joukko naisia hehkutti parin kuukauden takaisessa Suuri Käsityö -lehdessä ollutta Janina F:n mekkokaavaa ja pakkohan se oli itsekin lehti kirjastosta kotiin hakea :).

Tässä ensimmäinen versio Jätti-Rätin palalaarista löydetystä Marimekon trikoosta, josta tuli vähän niinkuin vahingossa mun joulumekko :). Kaikki joulunpyhät meinaan lampsia sukuloimassa tämä mekko päällä, niin kiva siitä tuli.
Kuvat nyt on, mitä on, koittakaa kestää. Keskellä yötä, jalustalla, itselaukaisinta käyttäen.... kuvat on just tällaisia :).
Mut mekosta tykkään ja toisenkin tein heti perään.
Siitä tuli pikkujoulumekko ja kuvat on ihan yhtä loistavia kuin edellisetkin.Toiseen mekkoon tein muutaman muutoksen. Lyhensin hihoja sekä siirsin eteen takakappaleen pääntien ja taakse etukappaleen pääntien, jota vielä uursin syvemmäksi.
Tämäkin kangas oli löytö Jätti-Rätin palalaarista. Ihanaa neulosta, joka laskeutuu superhyvin, eikä välttämättä vaadi edes silitystä.

Tykkään kyllä todella paljon tästä kaavasta. Tätä soveltaen voisi hyvin tehdä ihan paitojakin. On yläosasta niin hyvän mallinen ja siitä varmaankin iso kiitos kuuluu rintamuotolaskoksille, joiden päälle en ole aiemmin mitään ymmärtänyt, nyt ymmärrän.


Rauhaisaa joulun odotusta kaikille!


9 kommenttia:

 1. Tuo on kyllä aivan loistava kaava! Tosi nättejä, varsinkin tuo modattu musta. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos M! Tämä kaava oli kyllä todellinen löytö!

  VastaaPoista
 3. Vau, tosi kauniita molemmat :) ! Pitää tuo kaava etsiä...

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hannariina! Suosittelen kyllä kaavan hankkimista :).

  VastaaPoista
 5. Ollapa tuommoinen kroppa :) Ihanat mekot. Teitkö mustankin vielä samana yönä? ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun ehdit jättää merkin käynnistäsi!